Voetbaldoeltjes op schoolplein

Het schoolplein van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers wordt nog voor de zomervakantie uitgebreid met voetbaldoeltjes. Het Projectbureau Westergouwe meldt dat wethouder Rogier Tetteroo die toezegging heeft gedaan. Kinderen van het Kindcentrum uitten eerder naar de wethouder de wens om te kunnen voetballen in de wijk. Behalve doeltjes, wordt op de bestrating ook belijning aangebracht.

‘Fietsbrug komt volgens planning’

Nog dit jaar zal de fietsbrug bij Eiland I in Westergouwe worden aangesloten op een fietspad. Floor Vermeulen, gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland, bevestigde dit desgevraagd via Twitter. ‘Jep, doen we volgens planning waar de gemeente al lang van weet ook’, reageerde Vermeulen op Chris Bellekom die zich afvroeg of de Provincie de fietsbrug ‘nog even in orde’ zou maken.

De fietsbrug nabij Eiland I ligt er al sinds 2016, maar tot op heden bleef de aansluiting op een (verkorte) fietsroute richting de Julianasluis uit. Nu moeten fietsers vanuit Westergouwe nog, via de rotonde en het fietspad langs de drukke N207, het viaduct richting de Julianasluis beklimmen. In een artikel in AD Groene Hart liet de Provincie Zuid-Holland begin februari weten dat de werkzaamheden voor de aansluiting van de fietsbrug nog voor de zomervakantie zullen beginnen en rond oktober zullen zijn afgerond.