Cyclus zamelt in Gouda, en dus ook de wijk Westergouwe, het oud papier in en karton (OPK) in. Helaas blijkt uit controles dat er in de containers voor OPK niet alleen oud papier en karton wordt gegooid, maar dat er ook afvalsoorten in liggen die er niet in horen. Om inwoners van Westergouwe meer te vertellen over het scheiden van grondstoffen zoals OPK én hen bewust te maken van het belang ervan, organiseert Cyclus een grondstoffendriedaagse in de wijk.

Grondstoffendriedaagse in februari
Op maandag 13, woensdag 15 en vrijdag 17 februari zijn medewerkers van Cyclus in de wijk aanwezig met meer informatie en leuke spellen om het scheiden van OPK en andere grondstoffen onder de aandacht te brengen. U vindt ons op die drie dagen tussen 13.30 tot en 15.30 uur vlakbij de Albert Heijn aan de Burgemeester van Dijkesingel. Er is een informatiepunt waar u terecht kunt voor meer informatie en advies. Ook komen jong en oud door interactieve spellen meer te weten over het scheiden en aanbieden van grondstoffen. Onze kwaliteitscontroleurs leggen u graag uit welk afval waar hoort en waarom het zo belangrijk is om afval te scheiden. Daarnaast is er een grondstoffenspeurtocht door de wijk Westergouwe. Tijdens de activiteiten staat er koffie, thee en iets lekkers voor u klaar.

Tips over wat niet en wel in de OPK-container kan
In de OPK-container hoort oud papier en karton thuis dat schoon en droog is. Denk aan kranten, papieren tassen, eierdozen en kassabonnetjes. Papier en karton dat nat en vies is en/of een plastic laagje heeft, hoort bij het restafval. Bijvoorbeeld pizzadozen, gebruikte zakdoekjes en taartdozen. Meer informatie en tips over de inzameling van OPK is te vinden op https://www.cyclusnv.nl/oud-papier. Bij twijfel is het ook mogelijk om de afvalscheidingswijzer te raadplegen via https://www.cyclusnv.nl/afvalscheidingswijzer.

Categorieën: Leefbaarheid